Herplaatsers

DE REGELS VOOR HERPLAATSEN

Lidmaatschap Het aanmelden van een hond ter herplaatsing is kosteloos voor leden. Niet leden kunnen gebruik maken van deze service tegen een vergoeding van €30,- .

De verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de hond ligt ten allen tijde bij de eigenaar. Aan het aanbieden van herplaatsers op de website van de DPC kunnen geen rechten worden ontleend. De mogelijkheid om de hond te plaatsen op de DPC website bij  “herplaatsers” moet gezien worden als een service. De eigenlijke overdracht van de hond is altijd een zaak tussen oude eigenaar en nieuwe eigenaar.

De herplaatshond dient een NHSB stamboom te hebben, of een buitenlandse FCI stamboom en geldt uitsluitend voor ras Duitse Pinschers,

De herplaatshond dient per mail naar Fok@DuitsePinscherClub.nl aangemeld te worden voor de site. Kopieën van alle aanwezige papieren (stamboom, eigendomsverklaring, chipnummer, etc.) en gegevens (kleur, geslacht, wel of niet gecastreerd / gesteriliseerd) en gedragskenmerken en zo mogelijk een foto van de hond, moeten naar de Commissie Fokkerij en Gezondheid te worden gezonden, evenals de gegevens van de huidige eigenaar en de reden waarom de hond herplaatst moet worden.

 

Wanneer de hond een nieuwe baas heeft gevonden dient de oude eigenaar dit door te geven aan de DPC.