Herplaatsers

DE REGELS VOOR HERPLAATSEN

Lidmaatschap Het aanmelden van een hond ter herplaatsing is kosteloos voor leden. Niet leden kunnen gebruik maken van deze service tegen een vergoeding van €30,- .

De verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de hond ligt ten allen tijde bij de eigenaar. Aan het aanbieden van herplaatsers op de website van de DPC kunnen geen rechten worden ontleend. De mogelijkheid om de hond te plaatsen op de DPC website bij  “herplaatsers” moet gezien worden als een service. De eigenlijke overdracht van de hond is altijd een zaak tussen oude eigenaar en nieuwe eigenaar.

De herplaatshond dient een NHSB-stamboom, of een buitenlandse FCI-stamboom te hebben. Deze service geldt uitsluitend voor het ras Duitse Pinscher.

De herplaatshond dient per email bij Fok@DuitsePinscherClub.nl voor plaatsing op de website aangemeld te worden.
Kopieën van alle aanwezige papieren (stamboom, eigendomsverklaring, chipnummer, etc.), gegevens van de hond (kleur, geslacht, wel of niet gecastreerd / gesteriliseerd), een beschrijving van de gedragskenmerken, de gegevens van de huidige eigenaar en de reden waarom de hond herplaatst moet worden, met daarbij zo mogelijk een foto van de hond, moeten naar de Fokkerijcommissie verzonden worden.

Wanneer de hond een nieuwe baas heeft gevonden, dan dient de oude eigenaar dit, inclusief de gegevens van de nieuwe eigenaar, door te geven aan de Fokkerijcommissie van de DPC middels een emailbericht aan Fok@DuitsePinscherClub.nl.